Tot twee jaar cel en boetes voor duo uit Noord-Frankrijk na plegen van winkeldiefstallen

©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
Redactie KW

Twee mannen uit Noord-Frankrijk zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot effectieve celstraffen van 12 maanden tot 2 jaar en boetes van 600 tot 800 euro voor een reeks winkeldiefstallen van parfums, cosmetica en drank in Kortrijk, Waregem, Ingelmunster en Oostende. Ze gaven toe regelmatig met de trein naar België af te zakken om diefstallen te plegen. Sinds eind oktober 2020 zitten beiden in de cel.

Op 28 oktober 2020 konden Sidali R. (34) uit Roubaix en Farid B. (51) uit Tourcoing na een diefstal in warenhuis Colruyt in Kortrijk op heterdaad betrapt worden. R. stond op de uitkijk, terwijl B. met een fles drank aan de kassa probeerde te passeren. Dat was buiten een alerte winkeldetective gerekend.

Het duo kon geklist worden en bleek in warenhuis Lidl al een fles wodka te hebben gestolen. Toen R. probeerde te vluchten, verloor hij gestolen flesjes parfum uit de Kortrijkse vestiging van Kruidvat.

andere diefstallen

Verder onderzoek bracht nog aan het licht dat het duo ook op andere dagen in Ingelmunster, Oostende, Waregem en Oudenaarde had toegeslagen. Sidali R. ontkende dat hij op 28 oktober afwist van plannen om diefstallen te plegen. De andere diefstallen bekende hij.

Hij was niet aan zijn proefstuk toe. In 2019 kreeg hij al eens twee jaar cel voor 19 diefstallen. Farid B. werd nog nooit veroordeeld voor diefstallen. “Ik verkocht flesjes parfum bijvoorbeeld aan 5 euro om eten te kunnen kopen. Ik leefde op straat”, vertelde hij. Hij gaf toe dat ze op verschillende dagen met de trein naar België reisden om winkeldiefstallen te plegen. Door een veroordeling voor drugshandel en een celstraf van 30 maanden kon ook hij niet meer op een voorwaardelijke straf rekenen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.