Tot drie jaar cel voor whiskydieven die supermarkten viseerden in onder meer Oostkamp en Brugge

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Vijf Roemenen zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan 30 diefstallen in supermarkten. Ze hadden het vooral gemunt op sterke drank.

Het gerecht kreeg de bende op 10 september vorig jaar in de gaten bij feiten in de Colruyt in Heverlee. Drie Roemenen probeerden toen aan de haal te gaan met whisky, chocolade en kaas, maar werden betrapt en in de boeien geslagen.

Verder onderzoek wees uit dat de drie samen met nog twee anderen in aanmerking kwamen voor liefst dertig diefstallen sinds 9 mei vorig jaar in filialen van Colruyt en Delhaize in heel Vlaanderen. Het merendeel van de feiten pleegden ze in Brugge, Oostkamp en Gent. Maar ook in Oostende, Middelkerke, Zedelgem, Bredene, Beernem, Aalter, Harelbeke, Asse, Schoten, Londerzeel en Sint-Kathelijne-Waver sloegen ze toe.

De daders hadden het vooral gemunt op flessen whisky en wodka. Die verkochten ze aan nachtwinkels. Enkel de drie gekliste bendeleden kwamen zich op het proces verantwoorden. Mihai M. (45) en Margareta I. (44) bekenden de feiten en kregen elk drie jaar cel. Kompaan Constantin D. (33), die bij sommige feiten enkel als chauffeur optrad, kreeg twee jaar cel. Laurentiu B. (40) en Alin J. (37) kregen bij verstek twee en een jaar cel. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.