Tot 4,5 jaar cel en 150.000 euro drugsgeld verbeurd voor drugsbende na verkoop kilo’s cocaïne en heroïne

© Regional
Redactie KW

Een 9-koppige drugsbende is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 12 tot 55 maanden voor het transport en de verkoop van kilo’s cocaïne en heroïne. Twee Waregemnaars brachten de harddrugs op de markt vanuit appartementen in Kuurne en Harelbeke. Vanuit Antwerpen werd het transport geregeld.

Tijdens een ander gerechtelijk onderzoek dook een gsm-nummer op dat vooral in Harelbeke en Antwerpen actief was. Op het nummer kwamen bestellingen van drugsgebruikers toe maar de beller regelde ook de thuisleveringen doorkoeriers met huurauto’s of regelde de afspraken voor de leveringen op de appartementen in Harelbeke en Kuurne.

Promoberichtje

Toen het wat te warm onder de voeten werd, schakelde de verkoper over op een ander gsm-nummer. Maar liefst 268 klanten kregen toen een promoberichtje dat het spul voortaan via dit nummer besteld moest worden. Volgens de openbare aanklager zorgden Furkan G. (25) en Abdel Z. (25) uit Waregem voor de bestellingen aan huis.

Ze kregen elk 30 maanden cel maar moeten na hun periode van voorhechtenis niet meer naar de cel, als ze zich aan enkele voorwaarden houden. Ze moeten elk een boete van 6.000 euro betalen en zagen 60.000 euro drugsgeld verbeurd verklaard worden.

De planning van de leveringen en de transporten van de drugstussen de leveranciers uit Nederland en afnemers in Frankrijk waren in handen van Mounir S. (26) uit Kapelle-op-den Bos en Ismail A. (24) uit Antwerpen. S. zat in Antwerpen een tijdlang samen in de cel met Naoufal A. (32) uit Watermaal-Bosvoorde maar dat weerhield er hen niet van vanuit de cel transporten van heroïne en cocaïne te regelen.

Zij kregen met celstraffen van 42 tot 55 maanden en boetes van 10.000 tot 20.000 euro de zwaarste straffen. Voor hen is 90.000 euro drugsgeld verbeurd verklaard.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.