Tot 24 maanden cel voor Nederlanders na drugstransporten na betrapping langs E17

Redactie KW

Twee dertigers uit Nederland zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 18 tot 24 maanden voor het uitvoeren van drugstransporten en de verkoop van cannabis. Ze konden langs de E17 in Deerlijk geklist worden. Ze moeten ook boetes van 8.000 tot 12.000 euro betalen.

Op 15 september 2020 voerde de politie aan de afrit van de E17 in Deerlijk een controle uit. Ook de Opel Meriva van Zeferino C. (33) uit Roosendaal en Ravinderdath P. (33) uit Rotterdam moest langs de kant. Bij het opendraaien van hun raampje viel de agenten meteen een indringende cannabisgeur op.

In de koffer bleek 264 gram cannabis te liggen. Tijdens het onderzoek gaf Zeferino C. toe al enkele maanden drugs vanuit Nederland naar België te vervoeren en op bepaalde adressen af te leveren. Per rit kreeg hij 45 euro en dat was gelet op zijn financiële problemen handig meegenomen. Het was zijn vriend Ravinderdath P. die hem die kans had geboden.

Bedreigingen

Bij de leveringen ontvingen ze het geld dat ze dan in de auto moesten achterlaten. Toen P. met de job wou stoppen, ontving hij bedreigingen. Enkel in het geval hij een andere chauffeur kon warm maken, kon hij er mee ophouden, zo klonk het. Zo kwam hij bij zijn vriend Zeferino C. terecht.

Zelf liep hij eerder al een veroordeling op voor betrokkenheid bij een hennepplantage in Nederland. Beiden vlogen enkele maanden de cel in. Enkel na de betaling van een borgsom en de belofte dat ze België niet zouden verlaten, mochten ze de gevangenis verlaten. De rechter verklaarde in totaal 25.000 euro drugsgeld en een Opel verbeurd.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.