Torhoutenaar krijgt geen straf voor verkrachting tijdens filmavondje in bed

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 23-jarige Torhoutenaar heeft in de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen voor verkrachting van zijn lesbische vriendin.

Op 10 juli 2019 zat het slachtoffer in een dipje en sprak ze af met haar Torhoutse vriend M.P. voor een babbel. De twee besloten samen naar een film te kijken in bed. Ze knuffelden wat waarna de jonge vrouw in slaap viel.

“Even later begon de beklaagde mijn cliënte te betasten”, pleitte de advocaat van de vrouw. “Hij maakte haar BH los, wreef over haar borsten en penetreerde haar met de vingers. Mijn cliënte duwde hem weg en ging op haar buik liggen om aan te geven dat ze geen seks wou. Maar opnieuw probeerde hij haar te penetreren. Ze was in shock. Ze was trouwens al zeven jaar bevriend met de beklaagde, die heel goed wist dat zij niet op mannen valt.”

De woning ontvlucht

Toen M.P. op zijn beurt in slaap viel, nam het slachtoffer contact op met haar ex-vriendin en die overtuigde haar om de woning te ontvluchten. In het ziekenhuis nam ze uiteindelijk contact op met de politie.

M.P. werd opgepakt en zat twee maanden in voorhechtenis. Volgens zijn advocaat was er van verkrachting geen sprake. “Die vrouw heeft op geen enkele moment gezegd dat mijn cliënt moest stoppen”, pleitte hij. Volgens de rechter sliep het slachtoffer al op het moment van de feiten en kon ze dus niet meteen reageren.

2.000 euro schadevergoeding

De procureur vroeg 18 maanden celstraf met uitstel, maar de rechter toonde zich mild en legde M.P. geen straf op. Hij hield daarbij rekening met zijn blanco strafblad, zijn schuldinzicht en het kortstondig karakter van de feiten. Aan zijn slachtoffer moet M.P. wel 2.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.