Torhoutenaar die tien jaar cel kreeg voor foltering vriendin liet drugs in gevangenis binnensmokkelen

Tijdens het proces gaf Koen V. toe dat hij zijn vriendin drugs liet binnenbrengen in de gevangenis. © gf
Redactie KW

Torhoutenaar Koen V. (35), die vorig jaar tien jaar cel kreeg opgelegd voor de gruwelijke foltering van zijn vriendin, riskeert voor de Brugse strafrechtbank nog eens zes maanden cel omdat hij drugs liet binnensmokkelen in de gevangenis.

Op 24 februari vorig jaar kwam de toenmalige vriendin van Koen V. op bezoek in de Brugse gevangenis. Bij een fouille werd B.E. betrapt met 1,8 gram speed. De 44-jarige vrouw uit Torhout beweerde dat ze de drugs in de toiletten van de bezoekersruimte gevonden had. Maar de procureur hecht geen geloof aan die uitleg en vroeg donderdag negen maanden cel voor de vrouw. Voor Koen V. vroeg hij zes maanden cel.

Drugsvrije afdeling

Tijdens het proces gaf Koen V. toe dat hij zijn vriendin drugs liet binnenbrengen in de gevangenis. “Mijn cliënt wil zijn verantwoordelijkheid nemen en bekende dat zijn toenmalige vriendin de drugs op zijn vraag meebracht”, pleitte advocaat Jan Dekersgieter.

“Als straf kreeg hij 21 dagen strikte opsluiting. Daarbij mocht hij amper zijn cel verlaten. Zijn ogen zijn er wel opengegaan en hij verblijft sinds september op de drugsvrije afdeling. Hopelijk kan hij nog op enige mildheid rekenen.”

Vreselijke folterpraktijken

Op veel medelijden hoeft V. wellicht niet te rekenen. De Torhoutenaar, die lid is van een beruchte misdaadfamilie, kreeg in april vorig jaar tien jaar effectieve celstraf opgelegd voor de gruwelijke mishandeling van nog een andere ex-vriendin.

Onder invloed van speed sloot hij de vrouw in september 2021 twee dagen op in zijn appartement en onderwierp haar aan vreselijke folterpraktijken. Het meisje belandde met zware verwondingen in het ziekenhuis en verkeerde zelfs even in levensgevaar.

Hof van beroep

Bij de huiszoeking in het kader van folterzaak werd in het appartement van V. 23 gram speed aangetroffen. Dat resulteerde op 6 oktober vorig jaar in een veroordeling tot zeven maanden cel voor drugsverkoop.

Tegen zijn veroordeling tot tien jaar cel tekende V. intussen beroep aan. Het Gentse hof van beroep zal op 1 februari uitspraak doen. Acht dagen later zullen V. en E. ook hun straf kennen voor de speed in de gevangenis. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.