Torhoutenaar die foto’s van geslachtsdeel naar minderjarige meisjes stuurde krijgt voorwaardelijke celstraf

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige Torhoutenaar heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor cyberlokking ten aanzien van drie minderjarige meisjes.

In de zomer van 2018 stapte de moeder van een toen dertienjarig meisje naar de politie. Torhoutenaar W.S. had het kind via Snapchat foto’s bezorgd van zijn geslachtsdeel en haar gevraagd om “foto’s van haar borstjes” te bezorgen. In diezelfde periode pleegde de man gelijkaardige feiten ten aanzien van twee minderjarige nichtjes, die bevriend waren met zijn eigen dochter. Na een ontmoeting tijdens een dansdemonstratie had hij de meisjes toegevoegd op Snapchat en hen vervolgens een filmpje gestuurd waarin hij aan het masturberen was.

“De armbandjes die op de beelden te zien waren, stemden overeen met diegene die de beklaagde droeg”, verduidelijkte de procureur tijdens het proces. “De beklaagde vroeg een van de slachtoffers ook om naar zijn huis te komen.”

Weinig schuldinzicht

De procureur vroeg een effectieve celstraf voor W.S., die volgens haar weinig schuldinzicht vertoonde. “De verklaringen van de beklaagde blonken uit door schuldverschuiving en geheugenverlies”, stelde ze. De verdediging drong niettemin aan op een opschorting gekoppeld aan probatievoorwaarden.

“Mijn cliënt beseft dat hij over de schreef ging en is al in behandeling voor zijn seksuele problematiek”, pleitte advocaat Yen Buytaert. Na zijn voorwaardelijke invrijheidstelling door de raadkamer kreeg W.S. een smartphoneverbod opgelegd. Maar op vraag van meester Buytaert werd dit verbod niet in de nieuwe voorwaarden opgenomen. W.S. stond ook terecht voor bezit van kinderpornografische foto’s, maar hiervoor werd hij vrijgesproken. Volgens de rechter kan niet met zekerheid worden uitgemaakt of de jongeren op de foto’s al dan niet minderjarig waren. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.