https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tiener die mondmasker weigert te dragen riskeert fikse boete

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

De procureur eist in de Brugse rechtbank een geldboete van 400 euro voor een piepjonge Afghaan die op de trein zijn mondmasker weigerde te dragen en een treinbegeleidster de huid vol schold.

Op 6 augustus vorig jaar zat E.S. (19) samen met een vriend een pita te eten op de trein naar Knokke-Heist. De treinbegeleidster wees hen erop dat ze niet mochten eten op de trein en maande hen meermaals aan om hun mondmasker te dragen. E.S. weigerde halsstarrig en zei dat de begeleidster “de politie maar moest bellen”. De vrouw hield zich voor de rest van de rit afzijdig maar verwittigde intussen wel Securail.

Toen E.S. op het perron in Knokke staande werd gehouden, ontspoorde de situatie. Hij schold de treinbegeleidster uit voor “hoer”, “slet” en “racist”. Het parket legde de jongeman een minnelijke schikking op, maar die betaalde hij niet waardoor de zaak voor de rechtbank kwam. Daar kwam E.S. woensdag evenwel niet opdagen.

De treinbegeleidster stelde zich burgerlijke partij en vroeg 750 euro morele schadevergoeding. “Wij doen ook maar gewoon ons werk“, zuchtte ze. Ook de NMBS vorderde een principiële schadevergoeding van 100 euro.

De uitspraak volgt op 24 maart.

(AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten