Tiener (19) blijft in de cel voor moord Leander Quintyn in Tielt

Leander Quintyn werd vlak bij zijn woning in de Felix D’Hoopstraat in Tielt neergestoken.© Wouter Meeus

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 19-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Jarod D. bracht het slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft onduidelijk.

De hulpdiensten werden op zaterdag 6 maart 2021 rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D’Hoopstraat.

De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden.

Veel onduidelijkheid

Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april een verdachte werd gearresteerd. Jarod D. werd de volgende dag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar het blijft onduidelijk waarom Leander Quintyn van het leven werd beroofd. Slachtoffer en dader kenden elkaar immers helemaal niet. Volgens de verdediging zou er op het moment van de feiten ook helemaal niets gezegd zijn.

Momenteel zijn de speurders nog steeds bezig met het moraliteitsonderzoek. Daarna zal de gerechtspsychiater zijn wellicht cruciale verslag kunnen afwerken. De verdachte werd in de gevangenis al bezocht door de deskundige, maar het is dus nog wachten op zijn bevindingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier