Tien maanden effectieve celstraf voor Roeselaarse drugsverslaafde bij derde veroordeling voor partnergeweld

©boonchai wedmakawand Getty Images
©boonchai wedmakawand Getty Images
Redactie KW

Geen werkstraf of voorwaardelijke straf meer, maar een effectieve celstraf van tien maanden en een boete van 480 euro. Dat kreeg een 37-jarige man uit Roeselare van de rechter in Kortrijk, goed voor zijn derde veroordeling voor partnergeweld.

Op 21 januari 2020 vergreep Kevin V. zich in Izegem opnieuw aan zijn vriendin. Ze kreeg een bord naar het hoofd gegooid, kreeg slagen en schoppen en werd bij de keel gegrepen. Toen de politie ter plaatse kwam, stelden ze vast dat de vrouw verwondingen aan het gezicht had opgelopen.

V. was niet aan zijn proefstuk toe. Naast veroordelingen voor diefstallen en drugs werd hij ook al twee keer eerder voor partnergeweld veroordeeld.

Zijn advocaat vroeg de rechter probatievoorwaarden op te leggen die hem zouden helpen van de drugs af te geraken. “Vandaag verblijft hij bij zijn moeder en draagt hij een enkelband”, klonk het. “De gevangenis zal hem niet van zijn drugsverslaving afhelpen. Hij kwam nog nooit meer in contact met drugs dan in de gevangenis.”

Uit het verloop van zijn drugsbegeleiding bleek echter dat hij maar de helft van zijn afspraken nakomt. Onvoldoende om nog een kans te krijgen, zo vond de rechter. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.