Tien maanden cel voor vijftiger voor cannabisplantage

Redactie KW

Een 58-jarige man uit Deerlijk liep voor de correctionele rechtbank van Kortrijk, bovenop twee veroordelingen voor zedenfeiten, nog een extra celstraf van 10 maanden en een boete van 8.000 euro op. Op 6 februari 2020 kon bij hem thuis een cannabisplantage met zo’n 120 planten gevonden worden. Hij verkocht ook cannabis.

Halfweg 2016 kreeg Henk D. een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor zedenfeiten met minderjarigen. Als hij uit de cel wou blijven, moest hij zich vier jaar lang aan enkele voorwaarden houden. Eén daarvan: geen nieuwe strafbare feiten plegen.

Maar tijdens een huiszoeking bleek op een iPad dat D. in zijn badkamer stiekem een cameraatje had geïnstalleerd en een bezoeker naakt in de douche of op het toilet had gefilmd. Door de nieuwe strafbare feiten trok de rechter de eerdere voorwaardelijke veroordeling in en sprak nog een extra effectieve celstraf van 6 maanden uit.

‘Pijnbestrijding bij moeder’

Bij de huiszoeking kon ook een cannabisplantage gevonden worden. “Hij was op zoek naar alternatieven voor pijnbestrijding bij zijn 88-jarige moeder en kwam op die manier op de pijnverzachtende werking van cannabis uit”, pleitte zijn advocaat.

“Het teveel aan cannabis verkocht hij, ook aan minderjarigen. Via een 20-jarige vriend uit Anzegem lukte dat vrij gemakkelijk.” D. ziet ook 8.000 euro drugsgeld in rook opgaan en zijn auto is verbeurd verklaard. De vriend kwam er zonder straf vanaf maar moet wel enkele voorwaarden volgen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten