Tieltse grootmoeder voor rechter omdat ze 136 kilometer per uur reed in bebouwde kom

© iStock
Redactie KW

Een 57-jarige grootmoeder moest dinsdagmorgen voor de rechtbank verschijnen omdat ze in de bebouwde kom tussen Wingene en Ruiselede tegen 136 kilometer per uur werd geflitst. De vrouw had telefoon gekregen van de school van haar kleinzoon omdat hij gevallen was. “Maar het is natuurlijk nog geen reden om zo snel te rijden”, aldus haar advocaat.

136 kilometer per uur door de bebouwde kom. De Brugse politierechter krijgt vaak snelheidsduivels voor zich, maar dinsdagmorgen ging het om een grootmoeder van 57 jaar oud uit Tielt. Zij werd op 5 juni vorig jaar geflitst langs de Ruiseleedsesteenweg tussen Wingene en Tielt. De toegelaten snelheid bedroeg 50 kilometer per uur, maar de vrouw vlamde tegen een gecorrigeerde snelheid van 136 kilometer per uur voorbij.

Bezorgde oma

De grootmoeder had even voordien een telefoontje gekregen van de school van haar kleinzoon. Het jongetje was van een speeltoestel gevallen en was enkele tanden kwijtgespeeld. De oma vlamde in paniek meteen naar de school.

“Maar het is natuurlijk niet omdat je kleinzoon gevallen is dat je tegen zulke snelheden moet gaan rijden”, aldus haar advocaat Frederik Pollet. “En dat beseft zij uiteraard ook. Die vrouw is geen snelheidsduivel. Ze was gewoon een bezorgde grootmoeder. Ze is zeer kort en onmiddellijk na de flits ook wel vertraagd. Maar goed, ze beseft dat ze in de fout ging.”

De politierechter wees de oma toch op het gevaar van haar hoge snelheid. “Zorg maar dat ik u hier niet meer terugzie”, klonk het. Hij veroordeelde de vrouw uiteindelijk tot een boete van 1.376 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van één maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier