Technicus ontkent dat hij meer dan honderdduizend euro stal uit defecte geldautomaten

De beklaagde ontkende de feiten met klem. “Er is onvoldoende bewijs”, sprak zijn advocaat in de rechtbank. © TP
Redactie KW

Een 45-jarige man uit Brugge verdedigde zich in de rechtbank van Ieper tegen tenlasteleggingen van diefstal. In West- en Oost-Vlaanderen zou hij meer dan tien keer geld gestolen hebben uit bankautomaten die hij kwam herstellen.

De man werkte voor NCR Belgium & co en kreeg geregeld de opdracht om geldautomaten van de bank KBC te onderhouden en herstellen. Beide bedrijven stelden zich burgerlijke partij en vorderden schadevergoedingen, waaronder 10.000 euro voor reputatieschade. “Want onze sector is gestoeld op het principe van vertrouwen”, klonk het bij de advocaten.

Ook het gestolen totaalbedrag van ongeveer 113.000 euro werd teruggevorderd. Volgens de advocaat van KBC kwam de helft van dat bedrag op de rekeningen van de beklaagde terecht. “Dat blijkt uit het onderzoek. En de cash stortingen waren telkens veelvouden van vijftig euro.”

“Onvoldoende bewijs”

De procureur achtte de feiten bewezen op basis van het onderzoek van KBC en het strafonderzoek. Ze gaf aan dat de man al eens veroordeeld was voor diefstal en drugsfeiten, en vordert nu een celstraf van 18 maanden en een effectieve boete. De beklaagde ontkende de feiten met klem. “Er is onvoldoende bewijs”, sprak zijn advocaat. “Even goed kon iemand anders die gelden ontvreemd hebben, maar men pikt mijn client eruit.”

De cash op de rekeningen kwam volgens de beklaagde onder meer van de verkoop van cd’s. “Ik heb nooit een frank gestolen”, verklaarde de man. Hij is intussen veranderd van job en werkt nu als magazijnier bij een supermarkt.

(Thijs Pattyn)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.