Taxichauffeur ontkent aanranding van vrouwelijke klant

Bron: Belga

Een 46-jarige taxichauffeur heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid. Een vrouw beweert dat ze tijdens een nachtelijke rit betast werd, maar de Oostendenaar ontkent de feiten met klem. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve bestraffing.

In de nacht van 7 op 8 maart 2020 had de vrouw uit Bredene een feestje gevierd bij vrienden in Oostende. Aan het Marie-Joséplein besloot ze rond 5 uur samen met enkele andere mensen een taxi naar huis te nemen. Volgens het slachtoffer liep het grondig mis toen ze als enige overbleef in het taxibusje. De bestuurder zou plots afgeweken zijn van de route en complimenteerde haar met haar mooie benen. A.M. zou bovendien handtastelijk geworden zijn door over haar been te wrijven. Het slachtoffer drong aan om haar onmiddellijk thuis af te zetten, wat uiteindelijk ook gebeurde. Het openbaar ministerie en de burgerlijke partij wierpen op dat de taxichauffeur bewust de meter in zijn voertuig uitschakelde. Er werd ook verwezen naar een klacht uit 2015. Toen beweerde een 17-jarige meisje dat ze door M. was betast tijdens een rit van Oostende naar Gistel. Het parket omschreef een probatiemaatregel als aangewezen, maar vorderde door de ontkenning van de beklaagde toch een effectieve celstraf.

Het slachtoffer vroeg een schadevergoeding van 2.250 euro. De verdediging hamerde vooral op het logboek van de bewuste taxi. Daaruit bleek volgens meester Maya Vanden Bogaerde duidelijk dat haar cliënt gewoon zonder omwegen de logische route volgde om zijn klanten op verschillende plaatsen in Bredene af te zetten. Daarnaast werd meermaals gewezen op het feit dat de vrouw flink aangeschoten was, wat haar verklaringen minder geloofwaardig zou maken. De rechtbank doet uitspraak op 22 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.