Tachtiger krijgt 2 jaar voorwaardelijk voor aanranding 11-jarig meisje

Een 80-jarige man uit Woumen is tot 2 jaar celstraf met probatie-uitstel veroordeeld voor de aanranding van een meisje van amper 11 jaar. Dat gebeurde op de Grote Markt van Diksmuide. “Hij vraagt elke dag vergiffenis bij het graf van zijn echtgenote”, sprak zijn advocaat.

De beklaagde moet zich laten begeleiden voor zijn problematiek.© Getty Images
De beklaagde moet zich laten begeleiden voor zijn problematiek.© Getty Images

Op 16 juli 2019 raakte A.P. op de Grote Markt van Diksmuide aan de praat met een vrouw, die er samen met haar kleindochter rondwandelde. Plots duwde hij zijn geslachtsdeel tegen het achterwerk van het meisje.

De oma van het slachtoffertje merkte de aanranding meteen op, duwde de man weg en verwittigde de politie. Hij werd opgepakt en meegenomen voor verhoor. Volgens het Openbaar Ministerie bleek uit verder onderzoek en een maatschappelijke enquête dat de man eerder al dergelijke handelingen bij minderjarigen had gesteld. A.P. gaf de feiten toe tijdens een ondervraging en zei dat hij besefte zwaar over de schreef te zijn gegaan.

Schaamte

A.P. was zelf niet aanwezig op het proces, maar liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Mijn cliënt schaamt zich enorm en is daarom niet aanwezig. Dagelijks vraagt hij vergiffenis aan het graf van zijn echtgenote. Hij is geen potentieel groot gevaar voor de maatschappij en is akkoord om voorwaarden na te leven”, aldus de raadsman.

De rechtbank ging daarop in. Twee jaar celstraf was het verdict, met voorwaarden zoals begeleiding voor een seksuele problematiek. Als hij die niet naleeft, kan de straf alsnog effectief worden. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.