Student loopt gescheurd trommelvlies op bij vechtpartij, maar is zelf beklaagde

Een jonge student psychologie staat in de rechtbank van Veurne terecht voor een vechtpartij met wederzijdse slagen en verwondingen aan de Oasis in De Panne. N.M. was het voornaamste slachtoffer want hij liep een gescheurd trommelvlies op. “Ik heb me enkel verdedigd”, sprak hij.

© JH
© JH

De feiten dateren van vorig jaar 10 juli aan de bar Oasis in de Duinkerkelaan in De Panne. Volgens de procureur kregen zowel S.M. als student N.M. er het met elkaar aan de stok binnen. De discussie ging buiten verder en eindigde in een vechtpartij met wederzijdse slagen en verwondingen.

Getuige niet objectief

“Volgens beide partijen heeft de ander eerst geslagen”, sprak de procureur. “Er was een getuige van de feiten maar hij kent beide beklaagden zelf en is dus niet objectief. Het is zelfs zo dat beide beklaagden elkaar ook kennen en misschien zelfs vrienden van elkaar zijn, tot aan de feiten dan toch. Het is wel duidelijk dat N.M. het zwaarste slachtoffer is. Hij kreeg klappen tegen het hoofd en werd ook in een wurggreep gehouden. Hij liep daarbij een gescheurd trommelvlies op. Ik vraag voor hem twee maanden cel met uitstel en 600 euro boete en voor S.M., wiens aandeel dus groter is en hier verstek laat, acht maanden cel en 1.000 euro boete.”

N.M. werpt mogelijk zelfs een ander licht op de zaak. “We stonden binnen te discussiëren en hij vroeg om mee te gaan naar buiten. Ik ken hem en ging mee. Maar vanuit het niets gaf hij me flinke klappen en achtervolgde me zelfs. Ik heb me enkel verdedigd door hem naar de grond te brengen. Nog steeds heb ik last van ruis door de twee gaatjes in mijn trommelvlies.” Daardoor komt N.M. voor zijn aandeel mogelijk weg met de opschorting. Hij kan zich later nog burgerlijke partij stellen tegen S.M. Vonnis op 22 januari. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.