Stiefvader uit Ledegem riskeert 5 jaar cel voor jarenlang misbruik stiefdochters

Redactie KW

Er hangt een 34-jarige man uit Ledegem een celstraf van maar liefst 5 jaar boven het hoofd voor jarenlang seksueel misbruik van twee tienerstiefdochters. Hij vloog tijdens het onderzoek al 4 maanden achter de tralies en vroeg op zijn proces in Kortrijk niet meer terug te moeten gaan. Hij bekende enkel misbruik van één stiefdochter.

Het begon in 2014 toen één van de stiefdochters 11 jaar was. De aanrakingen en aanrandingen gingen al snel over tot systematische verkrachtingen. Jarenlang, meer dan 140 keer. Tot het meisje 16 was. Op den duur werd ook haar zusje slachtoffer, tot er op 10 juli 2020 vanuit het CAW een melding naar de politie vertrok na een vermoeden van drugsgebruik.

Getekend voor het leven

Er startte een onderzoek maar de meisje verdedigden aanvankelijk hun stiefvader. Eén meisje stapte nadien zelf terug naar de politie om op te biechten dat ze had gelogen. Haar stiefvader had haar bedreigd met een wapen en gevraagd te liegen. “Ze is getekend voor het leven”, klonk het bij de advocaat die de belangen van het meisje verdedigde. “Zelfs toen ik hem eens op heterdaad betrapte, bleef hij ontkennen”, aldus de moeder van de meisjes. Samen met een nieuwe vriend verhuisde ze ondertussen naar Marokko.

Het seksueel misbruik van de oudste stiefdochter gaf de man toe. Tijdens zijn verhoren verklaarde hij dat het meisje hem uitdaagde en soms zelfs naakt rondliep. “Maar hij had beter moeten weten”, nuanceerde zijn advocaat die verklaringen. “Na zijn vrijlating leefde hij de opgelegde voorwaarden perfect na. Hij is vrachtwagenchauffeur en probeert zijn leven opnieuw op de rails te krijgen.” Hij vroeg de rechter enkel de periode van de 4 maanden voorhechtenis als effectieve straf op te leggen en de rest aan voorwaarden te koppelen. Vonnis op 9 juni.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier