Stelende poetsvrouw uit Blankenberge krijgt 100 uur werkstraf

Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Blankenberge heeft in de Brugse rechtbank 100 uur werkstraf gekregen voor diefstallen bij mensen waar ze ging poetsen.

M.A. maakte juwelen en geld te buit bij vier klanten in Brugge, De Haan en Damme. In mei 2016 kon een slachtoffer de Roemeense vrouw samen met de politie klissen nadat ze gemarkeerde munten in haar handtas had gestoken. De vrouw ging in 2018 echter opnieuw tot diefstal over.

Het openbaar ministerie vroeg een jaar cel voor de vrouw, die alles bleef ontkennen. Volgens advocaat Dirk Van Damme was het niet ondenkbaar dat iemand anders de gemarkeerde munten in haar handtas stak. “Ze werd nooit op heterdaad betrapt. Zij is het slachtoffer van vooroordelen tegenover Roemeense poetsvrouwen”, stelde hij.

Volgens de rechter is het heel ongeloofwaardig dat iemand anders de munten in de handtas zou gestoken hebben. Ze verwees ook naar het aantreffen van twee gestolen halskettingen in de woning van M.A. De stelling dat de vrouw het slachtoffer zou zijn van discriminatie veegde de rechter van tafel. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.