Stelende heroïneverslaafde krijgt opnieuw 20 maanden cel

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 48-jarige Torhoutenaar is ook in beroep veroordeeld tot 20 maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken. De man kampt al jaren met een heroïneverslaving.

De bal ging op 26 februari aan het rollen toen een vrouw een klacht indiende voor de diefstal van haar portefeuille in het zwembad van Torhout. Op camerabeelden was te zien hoe Patrick R. de bankkaart van het slachtoffer even later gebruikte in een nabijgelegen winkeltje.

De Torhoutenaar werd opgepakt, maar was snel weer op vrije voeten. Amper twee weken later pleegde de beklaagde al een nieuwe diefstal uit een voertuig. In totaal moest hij zich verantwoorden voor acht feiten in Roeselare, Lichtervelde en Torhout.

Straf bevestigd

R. probeerde bijvoorbeeld ook nog in te breken bij hogeschool Vives. De man zeult intussen een strafregister van zeven bladzijden mee. Volgens zijn advocaat pleegde hij diefstallen om zijn heroïneverslaving te bekostigen. Hij vroeg daarom de straf van 20 maanden effectief om te zetten in een straf met uitstel zodat de man kan werken aan zijn drugsverslaving.

Maar de procureur-generaal vorderde twee jaar effectief. De man kreeg in het verleden al drie keer een straf met probatie-uitstel en toch belandde de man vrij snel weer in de gevangenis. Het hof besloot daarom niet in te gaan op de vraag hem nog een nieuwe kans te geven door middel van een straf met uitstel.

Maar het ging eveneens niet in op de vraag om hem tot twee jaar effectief te veroordelen. Het hof bevestigde de straf van 20 maanden effectief, tot grote ontgoocheling van de man. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier