https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stalker probeert huis te kopen naast dat van ex: 20 maanden cel

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 60-jarige man heeft in de Brugse rechtbank twintig maanden effectieve celstraf gekregen voor het stalken van zijn ex-vriendin uit Bredene. Hij overstelpte haar met kaartjes en cadeaus en deed zelfs een bod op het huis naast het hare.

Eind 2018 liep de relatie tussen P.B. en een 50-jarige vrouw uit Bredene al na vier maanden op de klippen. Toen de vrouw een relatie begon aan andere man, kon P.B. dat niet verkroppen en begon hij zijn ex hardnekkig te stalken. Hij bekraste ook de wagen van de nieuwe partner en stak de banden plat.

Hij bestookte zijn ex met kaartjes, achtervolgde haar en stond op een nacht zelfs eens in haar slaapkamer. Voorts overstelpte hij haar met geschenken. Zo legde hij paaseieren voor haar deur en liet zelfs juwelen achter in haar brievenbus.

Geen schuldinzicht

Op 4 mei vorig jaar werd P.B. uiteindelijk een eerste maal in de boeien geslagen. Vier dagen later werd hij gelost onder voorwaarden, waaronder een contactverbod. Maar dat lapte hij aan zijn laars. “Bij een immokantoor deed hij zelfs een bod op de woning naast de hare”, stelde de procureur. “Het dossier leest als het scenario van een thriller. De beklaagde heeft geen enkel schuldinzicht.”

Op 28 mei belandde P.B. opnieuw in de cel om korte tijd later weer vrij te komen. En alweer overstelpte hij zijn ex met cadeaus. Op 20 november escaleerde de situatie toen P.B. met zijn wagen door de straat van zijn ex reed. Het kwam toen tot een hevige discussie met de nieuwe partner. Op 23 november werd P.B. aangehouden en sindsdien zit hij in de cel.

Schadevergoeding

De procureur vroeg twee jaar cel, terwijl de verdediging aandrong op strenge voorwaarden. “Mijn cliënt is nu echt tot inzicht gekomen en laat zich begeleiden door een psychiater”, stelde de advocaat van P.B. De rechter plaatste daar evenwel vraagtekens bij en merkte op dat P.B. kort voor het proces vanuit zijn cel nog een nieuwjaarskaartje had gestuurd naar het slachtoffer. “Zij is de vrouw van mijn leven”, zei P.B. “Ik stuur kaartjes naar iedereen die ik graag zie.”

De rechter ging niet in op het verzoek van de verdediging en veroordeelde de man tot twintig maanden effectieve celstraf. Aan de ex en haar nieuwe partner kende hij een totale schadevergoeding toe van 3.250 euro. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.