Slag met honkbalknuppel bezorgt jongeman dubbele schedelbreuk en hersenbloeding

Christophe Maertens

Voor de rechtbank in Ieper staat een man terecht nadat hij tijdens een avondje stappen een Ieperling met een honkbalknuppel op het hoofd sloeg. Het slachtoffer hield daar een dubbele schedelbreuk en een hersenbloeding aan over. “Dit voorval bezorgde mijn levenslang.”

Een agressieveling sloeg ruim twee jaar geleden op de Vismarkt in Ieper Robbe Parmentier (20) uit Ieper zwaar op het hoofd met een baseballknuppel. Het incident vond plaats op 18 december 2018, het slachtoffer was toen 17.

“Er was eerst een vechtpartij in café Charlies. Ik kwam tussen om een vriendin te verdedigingen”, zegt Robbe Parmentier. “Naar aanleiding van dat incident werd de zaak gesloten.” Robbe bleef echter nog wat hangen met zijn beste vriend. “Er was plots weer amok met dezelfde man die eerder die avond al problemen veroorzaakte. Nu speelde het zich allemaal af in De Vage Belofte. Toen ik even later aan dat café buiten eentje stond te roken, dook plots diezelfde gast op met een honkbalknuppel in zijn handen. Zelf herinner ik het niet meer, maar blijkbaar kreeg ik vier slagen op mijn hoofd.”

Dubbele schedelbreuk

Het slachtoffer zakte in elkaar en werd op een barkruk geplaatst. De man wist echter niet meer wat er gebeurde. “Gelukkig belde mijn beste vriend de ambulance en werd ik naar het ziekenhuis gebracht. Mocht ik naar huis zijn gegaan, dan was het slechter afgelopen.” In het ziekenhuis stelde de dokter een hersenbloeding en een dubbele schedelbreuk vast.

Ondertussen is Robbe weer beter, maar voor de rest van zijn leven zal hij worden geconfronteerd met de gevolgen van dat avondje stappen. “Niets minder dan epilepsie hield ik aan dat incident over. Na anderhalve week in het ziekenhuis kreeg ik mijn eerste aanval. Ik kon amper nog spreken en lezen, in die mate dat ik zelf logopedie moest volgen. Dagelijks neem ik drie pillen van 500 mg om de aanvallen onder controle te houden.”

Job verloren

De Ieperling zegt blij te zijn dat hij nog alles kan doen. “Het is oppassen geblazen met alcohol en door die medicatie ben ik enorm vermoeid.” Robbe was op het moment van de feiten al aan de slag als jobstudent in de bouwsector. “Ik moest daarmee stoppen omdat ik niet meer in de hoogte mocht werken en niet meer met de wagen mocht rijden. Het duurde 6 maanden voor ik nieuw werk vond. Als ik nog eens een aanval krijg dan verlies ik opnieuw mijn rijbewijs en mag ik ander werk zoeken.”

De verantwoordelijke voor al dat onheil is de 28-jarige G.B. uit Ieper. De man riskeert voor de feiten 1 jaar cel en een geldboete van 1.600 euro. De beklaagde hoopt echter op een werkstraf. “Het was niet mijn bedoeling om die man te slaan”, aldus G.B. “Ik ging na die eerste schermutseling die avond naar huis. Daar merkte ik echter dat ik mijn gsm vergeten was. Ik nam die knuppel mee om af te schrikken, want ik had geen zin meer in nog meer problemen. Terug op de Vismarkt haalde ik inderdaad uit, maar niet om te raken. Ik schatte het verkeerd in en die man ving de klap op. Het spijt mij.”

Tien maanden op de vlucht

“Het is goed dat hij zijn leven weer wil opnemen en het is mooi dat hij zijn excuses aanbiedt”, reageert het slachtoffer. “Toch heb ik twijfel, zegt hij dit omdat hij het moet zeggen of niet? Het is de eerste keer dat ik hem terugzie. Cru gezegd, die man interesseert mij niet meer. Ik wil verder met mijn leven.”

G.B., die op 19 januari werd ontslagen uit de gevangenis na eerder 10 maanden op de vlucht te zijn geweest, staat ook terecht voor drugsfeiten. De beklaagde riskeert daarvoor nog eens 6 maanden cel, maar vraagt de vrijspraak. Vonnis op 1 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.