Slachtoffer sloeg eigen tanden dan toch niet uit

Redactie KW

Een 32-jarige man uit Torhout heeft opschorting van straf gekregen omdat hij een man zou hebben geslagen tijdens een ruzie op de kermis. Zelf beweerde hij dat het slachtoffer zijn eigen tanden zou hebben uitgeslagen.

De feiten dateren van juli 2018. De man uit Torhout zag op de kermis plots een andere man die vaak verbaal zou uitgehaald hebben naar dienst moeder. A.V. stopte en stapte op de belager van zijn moeder af. Even later lag die op de grond met een snijwonde in de lip en gebroken tanden.

Hij kreeg vier maanden cel, maar ging in beroep. “Mijn cliënt heeft niet geslagen, hij heeft net een slag afgeweerd met zijn arm!”, pleitte zijn advocate. “Die slag is afgeschampt op mijn cliënt zijn arm en is zo terug in zijn eigen gezicht terecht gekomen.”

Natuurkundig onmogelijk

Het kustgebit van de man is volgens haar op de grond vervolgens op de grond gevallen en zo gebroken. De snijwonde in de lip verklaart ze door de bril die de aanvaller droeg. Ze vroeg dan ook de vrijspraak.

De procureur-generaal was van mening dat het afschampen van een vuist die zich terug in het eigen gezicht doet belanden, natuurkundig onmogelijk is. Maar hij was wel akkoord met een werkstraf van 47 uur. De man zag dat echter niet zitten. Het hof verleenden hem nu opschroting van straf.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.