Slachtoffer geweld dagvaardt vermoedelijke dader zelf

Redactie KW

Een 19-jarige jongeman uit Lo liep vorig jaar tijdens de laatste fuif voor de lockdown in Furnevent in Veurne een kaakbeenbreuk op. Volgens T.H. na een slag die hij kreeg van M.W. Hij dagvaardde de man zelf voor de rechtbank in Veurne.

Het openbaar ministerie zag zelf onvoldoende bewijzen om M.W. uit De Panne te vervolgen en seponeerde daarom de zaak na de feiten van 7 maart vorig jaar. Daar was T.H. het niet mee eens en hij besloot om de 20-jarige M.W. zelf te vervolgen voor de rechtbank.

“Hij kreeg na die fuif aan de uitgang om 2 uur klappen en heeft van meet af aan M.W. aangeduid als de dader”, sprak zijn advocaat.

Geen camerabeelden

“De gevolgen waren zwaar want hij liep een kaakbeenbreuk op. Het staat als een paal boven water dat hij er slagen heeft gekregen. Er zijn verschillende getuigen die het relaas kunnen bevestigen en M.W. geeft zelfs toe dat hij aanwezig was op die fuif. Het enige spijtige is dat er geen camerabeelden zijn. Wij vragen om M.W. te veroordelen en aan ons een schadevergoeding te betalen.”

Het openbaar ministerie liet het over aan het oordeel van de rechter maar M.W. vroeg resoluut de vrijspraak. “Hij was op die fuif ja, maar vertrok er om half één. Toen heeft hij inderdaad T.H. gezien die buiten aan het plassen was. Hij maakte er een flauwe mop over en er ontstond een discussie waarbij er een duw werd gegeven. Meer niet. Het is ons een raadsel wat er nadien gebeurde en bovendien is het vreemd dat T.H. nadien niet naar de security, noch naar de politie en de dokter ging.” Vonnis op 23 april. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.