Slachthuis Verbist veroordeeld tot boete, beelden Animal Rights nietig verklaard

Slachthuis Verbist en zijn uitbater werden vrijgesproken voor dierenmishandeling.© FM
Slachthuis Verbist en zijn uitbater werden vrijgesproken voor dierenmishandeling.© FM
Redactie KW

Slachthuis Verbist uit Izegem en de 76-jarige uitbater zijn maandag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een boete van respectievelijk 8.000 en 4.000 euro voor onregelmatigheden bij transport en inbreuken tegen de hygiëne. Voor dierenmishandeling zijn ze vrijgesproken. De undercoverbeelden gemaakt door dierenrechtenorganisatie Animal Rights werden nietig verklaard. De organisatie overweegt om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Animal Rights maakte undercoverbeelden die wantoestanden in het slachthuis van de groep Verbist blootlegden. De organisatie legde met een verborgen camera vast hoe runderen in Izegem zwaar mishandeld werden. Ze werden met stokken in een box gejaagd en kregen elektrische schokken. In sommige gevallen werden ze onverdoofd geslacht.

Het openbaar ministerie vroeg om de undercoverbeelden niet te weren uit het dossier en vorderde voor het bedrijf een boete van 16.000 euro en voor de uitbater een boete van 12.000 euro, maar de rechter sprak het slachthuis en de uitbater vrij voor dierenmishandeling.

(Lees verder onder de foto)

Animal Rights voerde vanmorgen actie aan de Ieperse rechtbank.
Animal Rights voerde vanmorgen actie aan de Ieperse rechtbank.

Ze werden uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 8.000 euro voor het slachthuis en 4.000 euro voor de uitbater voor onregelmatigheden bij transport en inbreuken tegen de hygiëne.

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights, die vanmorgen actie voerde aan de rechtbank, zegt ontgoocheld te zijn in de uitspraak en overweegt in beroep te gaan. (Belga/CM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.