Skeeler staat terecht voor zedenschennis

Redactie KW

Een 42-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf voor openbare zedenschennis.

Op 15 april ging een jonge vrouw in het Maria Hendrikapark in Oostende een eindje wandelen met een hond uit het asiel. Een man op skeelers en met een bandana rond zijn hoofd kwam plotseling op haar af, haalde zijn geslachtsdeel boven en begon zich te bevredigen.

De vrouw maakte zich uit de voeten maar de man, O.S., bleef haar tientallen meters volgen. “Telkens iemand anders passeerde stopte hij zijn geslachtsdeel weer weg”, pleitte de advocate van het slachtoffer. “Uiteindelijk belde ze de politie. Sindsdien durft ze niet meer in dat park wandelen en telkens ze het geluid van inline skates hoort beleeft ze de feiten opnieuw.”

Niet aan proefstuk toe

O.S. werd opgepakt en bleek niet aan zijn proefstuk toe. Diezelfde dag had hij gelijkaardige feiten gepleegd bij een vijftienjarig meisje in de Kemmelbergstraat en op 29 mei had hij in hetzelfde park ook al eens staan masturberen voor de ogen van enkele kinderen en hun ouders. Ook op 6 juli 2019 had hij enkele dertienjarige meisjes in Oostende staan aanstaren om zich vervolgens te bevredigen.

O.S. kwam na twee maanden cel voorwaardelijk vrij. Naar eigen zeggen liep hij als kind een trauma op door zedenfeiten en dronk hij naar eigen zeggen twee à vier liter bier per dag. De procureur drong dan ook aan op een langdurige behandeling voor zijn drankverslaving en seksuele problematiek.

Volgens zijn raadsman maakte O.S. een enorme evolutie door. “Hij beseft nu dat zijn gedrag niet door de beugel kan en wil meewerken aan therapie”, pleitte meester Kim Devoldere. De uitspraak volgt op 15 januari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier