Schoonmoeder geeft dealende schoonzoon aan bij politie

© gf
© gf
Redactie KW

Verlinkt door zijn schoonmoeder belandde een 40-jarige drugsdealer uit Roeselare opnieuw in de cel. De vrouw tipte de politie met de beste bedoelingen, om haar eigen dochter te beschermen maar ook in een poging haar vriend uit het drugsmilieu te halen. “Het grote verschil in vergelijking met vorige veroordelingen? Zijn vriendin is radicaal tegen drugs en is bereid op hem te wachten”, probeerde de advocaat van Davy V. de rechter nog mild te stemmen.

Amper vrij na een vorige celstraf en nog voor hij voor de zesde keer werd veroordeeld voor de verkoop van drugs startte Davy V. zijn handel opnieuw. Tijdens de zomer van 2019 slaagde hij er nog in om drugsvrij te blijven en met zijn vriendin en (plus-)kinderen te genieten maar daarna ging het opnieuw bergaf. Gebukt onder een schuldenlast van zo’n 80.000 euro na tal van relatiebreuken en eerdere drugsveroordelingen begon hij vanuit zijn woning in de Gitsbergstraat in Hooglede opnieuw speed te verkopen.

Vriendin bereid te wachten

Het baarde zijn nieuwe vriendin zorgen. Toen ze het aan haar moeder vertelde, vatte die meteen de koe bij de horens. Op 30 april 2020 gaf ze haar schoonzoon V. aan bij de politie. Nauwelijks 14 dagen later vloog hij na een observatie en huiszoeking opnieuw in de cel. Daar verblijft hij 8 maanden later nog altijd. “Maar dit keer heeft hij dus een vriendin en schoonfamilie die radicaal tegen drugs gekant zijn”, pleitte advocaat Filip De Reuse. “Dàt is zijn garantie dat het dit keer na zijn vrijlating beter zal worden. Zijn vriendin is bereid op hem te wachten, ook al beseft ze dat hij niet eerstdaags de cel zal mogen verlaten.”

De openbare aanklager eiste dit keer een effectieve celstraf van 40 maanden en een verbeurdverklaring van 72.000 euro drugsomzet. V. hoopt dat hij toch nog een deel voorwaardelijk opgelegd kan krijgen, met verplichte begeleiding. “Want een lange celstraf is niét de oplossing voor drugsverslaafden”, besloot Filip De Reuse. Vonnis op 2 maart. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.