Schadevergoeding voor beet in vinger tijdens burenruzie

Een 54-jarige man uit Waregem die tijdens een burenruzie op Nieuwenhove (Waregem) in de vinger van zijn buurman beet, heeft van de rechter in Kortrijk geen straf gekregen. Hij kwam er met de gunst van de opschorting van af maar moet aan zijn buurman wel een schadevergoeding van 516 euro betalen.

De buren verschenen eerder al voor de vrederechter.© Getty Images
De buren verschenen eerder al voor de vrederechter.© Getty Images

De burenruzie tussen Mohammed B. en zijn buurman escaleerde op die 22ste januari 2019. Het slachtoffer liet ’s ochtends zijn hond uit en kreeg meteen bedreigingen van B. te verwerken. Bij zijn terugkeer kwam het tot een schermutseling en beet B. de man in de vinger, met een gapende wonde tot gevolg.

Het lawaai van de openschuivende garagepoort telkens zijn buurman zijn hond uitlaat én het lawaai van een waterpomp in de garage zijn de twee zaken waar B. zich enorm aan stoort. Het kwam al tot een procedure voor de vrederechter om een oplossing te vinden, tevergeefs.

Niet eerste incident

“Mijn buurman nam mijn gsm af en ik heb me verdedigd, meer niet”, aldus B. Hij vroeg de vrijspraak maar kreeg die dus niet.

Het incident op 22 januari 2019 was niet het eerste tussen de buren in de Jules Haerinckstraat op Nieuwenhove. In de zomer van 2018 kreeg de buurvrouw slagen met een broeksriem van B. en zijn zoon. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.