Russische whiskeydieven krijgen vier jaar cel na betrapping in Assebroek

©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
Redactie KW

Twee Russen hebben in de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een reeks drankdiefstallen in heel Vlaanderen.

Tussen 4 september en 14 oktober vorig jaar sloegen Sergei S. (30) en Piotr I. (23) liefst 49 keer toe in Colruyt-filialen in onder meer Brugge, Gent, Oostende, Roeselare en Kortrijk, Beernem, Tielt, Ninove, Aalst, Knokke, Waregem, Kuurne, Merelbeke, Harelbeke, Torhout en Lo-Christi.

Ze gingen er aan de haal met in totaal 112 flessen whiskey van het merk Jack Daniel’s. Op 14 oktober werden ze uiteindelijk op heterdaad betrapt in Assebroek en sindsdien zitten ze in de cel.

Onderzoek wees uit dat de twee telkens op dezelfde manier te werk gingen. S. verplaatste twee à drie flessen naar een rek zonder camerabewaking en verliet de zaak. Zijn kompaan smokkelde de flessen vervolgens mee naar buiten in een tas of onder zijn trui.

De twee verklaarden dat ze alle flessen samen hadden uitgedronken of ermee getrakteerd hadden aan kennissen in de bouw, maar de rechter geloofde daar geen snars van. “De beklaagden zouden in dat geval elke dag stomdronken hebben rondgelopen en bijgevolg niet in staat zijn geweest om de feiten te plegen”, redeneerde ze. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.