Ruddervoordenaar steelt kleine 3.000 euro van rekening 73-jarige overbuur: “Ik mocht zijn bankkaart gebruiken”

Redactie KW

Een 31-jarige Ruddervoordenaar riskeert in de Brugse rechtbank zes maanden cel voor het bestelen van zijn 73-jarige overbuurman.

Op 21 oktober vorig jaar stapte het slachtoffer naar de politie. Hij verklaarde dat zijn overbuurman, M.D. (31), zijn bankkaart had gestolen en er op twee weken tijd liefst 21 verrichtingen mee had gedaan. Goed voor een totaal bedrag van 2.833 euro.

Hij haalde het geld grotendeels cash af maar gaf het ook uit in de supermarkt en aan tankbeurten. Volgens het slachtoffer kon enkel M.D. de dader zijn omdat hij als enige over de vloer kwam. De dertiger mocht er immers materialen stockeren.

Toestemming

Maar volgens de verdediging gebeurde alles met toestemming van het slachtoffer. “Hij mocht die kaart gebruiken en kreeg zelfs een briefje met de code mee”, pleitte advocaat Maarten Willaert.

“Dat was bijvoorbeeld ook om bier te halen voor hem. Hij mocht er enkel niet mee overdrijven. Volgens mijn cliënt controleert het slachtoffer trouwens wekelijks zijn rekeninguittreksels. Dan is het toch wel vreemd dat hij pas na twee weken aangifte ging doen. Ik vraag de vrijspraak voor mijn cliënt.” De uitspraak volgt op 21 december.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.