Roeselaarse Dievegge mag na vier maanden onder begeleiding cel verlaten

© iStock
Redactie KW

Niettegenstaande ze de vorige keer na haar vrijlating al na een maand opnieuw diefstallen pleegde, mag een 42-jarige vrouw uit Roeselare na een nieuwe opsluiting van vier maanden de cel opnieuw verlaten.

De rechter in Kortrijk veroordeelde haar wel tot een celstraf van twee jaar maar sprak enkel de periode van voorhechtenis als effectieve straf uit. Ze moet zich wel aan enkele voorwaarden houden.

Natascha C. verbleef de voorbije jaren wel vaker in de Brugse gevangenis. Sinds eind juni was dat opnieuw het geval. En dat terwijl ze pas begin mei de cel verliet na tal van veroordelingen voor drugs en diefstallen. Kort nadien startte het stelen gewoon opnieuw. Een fiets, twee trolleys met kledij en lingerie, een portefeuille, een pluchen beer, pakjes sigaretten,…

Door drugs op de dool

“Door de drugs raakt ze op de dool en ging ze nutteloze spullen stelen”, aldus haar advocaat. Hij drong aan op een straf met begeleidende voorwaarden en daar ging de rechter op in. “Geef me alsjeblieft nog één, allerlaatste kans”, smeekte C. zelf. “In de gevangenis ben ik al vier maanden drugsvrij.” Ze kampt al 20 jaar met een drugsverslaving. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier