Roeselaars koppel voor rechtbank voor poging doodslag op twee agenten

©boonchai wedmakawand Getty Images
©boonchai wedmakawand Getty Images
Redactie KW

Een melding over nachtlawaai op een hoeve in Oekene (Roeselare) liep in de nacht van 7 april 2019 volledig uit de hand. Het koppel dat er woonde wordt verdacht van poging doodslag op 2 agenten en riskeert tot 40 maanden cel. “Met een gasfles en een kassei dreigen: dit had slechter kunnen eindigen”, aldus advocaat Kurt Vanthuyne in naam van de twee politie-inspecteurs.

Op 7 april 2019 liep bij de politie van de zone Riho een melding over nachtlawaai binnen. In een oude hoeve langs de Boskantstraat in Oekene vierden Kevin V. (35) en zijn vriendin Bianca A. (36) iets te luidruchtig een feestje rond een kampvuur, gekruid met 3 liter wijn en een LSD-trip. Twee politie-inspecteurs liepen via een poortje de tuin van het koppel in en vroegen de muziek stiller te zetten. Aanvankelijk reageerden ze rustig, maar al snel sloeg de sfeer om. “De man sloot het tuinpoortje en bij een schermutseling hield hij een agent in een wurggreep”, aldus advocaat Kurt Vanthuyne. “Hij hield plots zelfs een gasfles en een kassei boven het hoofd. De bril van de inspecteur was kapot en hij was 32 dagen arbeidsongeschikt.”

Volgens de openbare aanklager reageerde ook vriendin Bianca A. hysterisch en uitzinnig en verhinderde ze dat de tweede agent zijn collega ter hulp schoot. Het vorderde voor het koppel maar liefst 40 maanden celstraf voor poging doodslag, slagen en verwondingen en weerspannigheid.

Bekentenis

Kevin V. bekende dat hij weerspannig was geweest en de agent in een houdgreep heeft genomen. “Ik heb daar spijt van”, klonk het. “Ik had gewoon naar de politie moeten luisteren en de muziek stiller zetten. Maar ik had nooit de bedoeling iemand pijn te doen, laat staan te doden. Met de steen heb ik gedreigd, maar nooit gegooid of geslagen.”

De gasfles nam hij naar eigen zeggen nooit vast. “De agent viel tegen de fles toen we op de grond terecht kwamen”, verdedigde hij zich. Hij vroeg de vrijspraak voor de poging doodslag en verklaarde zich akkoord om een werkstraf uit te voeren of voorwaarden te volgen als straf voor de andere beschuldigingen.

Vriendin Bianca A. ging volledig voor de vrijspraak. “Ze schermde enkel voor haar vriend door de agenten achteruit te trekken”, klonk het. “Ze hield er zelf overal blauwe plekken, gekneusde ribben en een blauw oog aan over. Precies daarom reageerde haar vriend zo heftig.”

Verhuisd

Het koppel verhuisde ondertussen naar het Waalse Chimay. “In alle rust, weg van klagende buren, conflicten en agenten”, besloten ze. Vonnis op 22 maart. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.