Roemeens trio terecht voor zestien diefstallen bij Colruyt in één week tijd

Redactie KW

Amper 8 dagen. Zo lang had een Roemeens trio uit Frankrijk nodig om in tal van vestigingen van warenhuis Colruyt 16 diefstallen te plegen. Er hangt hen nu 2 jaar cel boven het hoofd.

Op 30 januari 2021 konden Cristina I. (31) en haar echtgenoot Zoro M. (44) bij het oversteken van de grens tussen Frankrijk en België geklist worden. Hun grijze Mercedes met Duitse nummerplaat stond al begin september 2020 geseind omdat de auto bij verschillende filialen van Colruyt te zien was na winkeldiefstallen. Dat was het geval in Roeselare, Hooglede, Izegem, Kortrijk, Kuurne, Leuven, Brugge, Torhout, Zedelgem, Knokke-Heist en Blankenberge. Meestal hadden ze het op sigaretten gemunt. De buit verkochten ze in Frankrijk.

Cristina I. vloog 2,5 maanden in voorhechtenis in de gevangenis van Brugge en vroeg de rechter niet meer te moeten terugkeren. Haar echtgenoot Zoro vloog niet in de cel maar vroeg evengoed een voorwaardelijke straf, net als zijn zus Leontina. Zij was bij 5 winkeldiefstallen betrokken maar is ondertussen naar Roemenië teruggekeerd. “We hebben 9 kinderen en hadden extra kosten aan de wagen”, aldus het Roemeense koppel, gevraagd naar waarom ze plots diefstallen begonnen te plegen. Zoro M. liep ook in Frankrijk al tegen de lamp voor diefstallen. Vonnis op 21 juni.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.