Roemeens koppel naar gevangenis na opvallende diefstal van dure Rolex

© CHARLOTTE GEKIERE Belga
Redactie KW

Een Roemeens koppel heeft 18 maanden celstraf gekregen van de Brugse strafrechter voor een opvallende diefstal van een Rolex-uurwerk in Knokke. Ze volgden een potentieel slachtoffer tot bij zijn woning en de vrouw benaderde hem. ‘Wil je seks?’, vroeg ze. Waarop ze de hand van het slachtoffer naar haar geslachtsdeel bracht. Intussen ontfutselde ze zijn duur polshorloge ter waarde van 10.000 euro.

De feiten vonden plaats op 9 april. “De man werd gevolgd tot bij zijn woning door het koppel. Ze hadden eerder gezien dat hij een dure polshorloge droeg. De vrouw stapte op hem af met een briefje in de hand, waarop stond dat ze werk zocht. Het slachtoffer reageerde dat hij haar niet kon helpen.

Daarna nam ze zijn pols vast en bracht ze zo zijn hand naar haar geslachtsdeel, met de vraag of hij seks wou. De man weigerde, maar intussen voelde hij zijn Rolex-uurwerk al van zijn pols glijden. Ze sloeg ermee op de vlucht met een wagen, haar man zat achter het stuur”, aldus de procureur op de zitting in Brugge.

Alerte buurman

Het was een alerte buurman die de BMW zag wegrijden en de politie nuttige info kon verschaffen. Het voertuig werd geseind en het koppel van 29 en 31 jaar werd daags nadien opgepakt in Antwerpen. Volgens gegevens van ANPR-camera’s reden ze sinds 13 maart op regelmatige basis België binnen.

Maar het parket moest toegeven dat er voorlopig geen links zijn met andere gelijkaardige feiten. De Rolex bleek na de arrestatie onvindbaar in de wagen, ondanks grondige doorzoekingen. Het Roemeense koppel gaf wel toe dat ze de Rolex hadden gestolen en het uurwerk effectief nog in de wagen lag.

Vijf kinderen

“Mijn cliënten hebben spijt. Pas op hun aanwijzen is de Rolex daadwerkelijk teruggevonden, verstopt onderaan in de stof van de passagiersstoel. Ze hebben telefonisch instructies gegeven aan de rechercheurs. Dan heeft het nog tien minuten geduurd vooraleer die het uurwerk aantroffen. Het zegt toch iets over hun schuldinzicht. Anders zouden ze gewoon blijven ontkennen”, aldus hun raadsman.

Hij vroeg een straf met uitstel, terwijl het parket 18 maanden effectieve gevangenis vorderde. Volgens de procureur staat het koppel in Duitsland en Spanje gekend voor gelijkaardige diefstallen.

“Wij hebben vijf kinderen in Duitsland en daar zijn er zware overstromingen. Ze hebben ons nodig. Laat ons vrij”, sprak het Roemeens koppel de rechter nog toe. Maar het mocht niet baten. Ze kregen 18 maanden effectieve celstraf en 800 euro boete.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier