Roemeen liep met ontbloot geslachtsdeel rond in Carrefour: “Kreeg broek niet dicht na het plassen”

Redactie KW

“Ik deed het niet met opzet. Ik kreeg mijn broek niet dicht na het plassen.” Een 27-jarige Roemeen die in ons land op vakantie is bij zijn broer bleef voor de rechter in Kortrijk volhouden dat hij in warenhuis Carrefour in Meulebeke zonder kwalijke bedoelingen minutenlang met een ontbloot geslachtsdeel rondliep.

Op 4 november 2021 rond 17.30 uur merkten een moeder en haar dochter Emanuel T. (27) tijdens hun boodschappen een eerste keer op aan de zuivelafdeling van het warenhuis. Zijn geslachtsdeel hing uit zijn broek en hij stond in het midden van de rayon. Wie wou passeren, moest tegen hem aan schuren. Op die manier liep hij minutenlang door verschillende gangen, tot een winkelbediende hem bij de kraag kon grijpen.

Maar nog voor de politie ter plaatse was, probeerde hij te ontsnappen. Dat mislukte omdat hij op de parking opnieuw staande kon worden gehouden. De openbare aanklager vorderde op de rechtbank een celstraf van 5 maanden en een boete van 600 euro voor de openbare zedenschennis. Moeder en dochter vroegen elk 500 euro morele schadevergoeding. “Bij beiden bracht het slechte herinneringen aan een steekpartij uit 2010 naar boven”, aldus hun advocaat.

“Net voor ik de winkel binnen ging, moest ik plassen”, verdedigde de Roemeen zich. “Omdat er iemand aan kwam moest het vlug gaan en kreeg ik mijn onderbroek niet naar boven en mijn broek niet dicht. Daardoor bengelde mijn geslachtsdeel plots toevallig uit mijn broek.” De rechter leek maar weinig geloof te hechten aan zijn uitleg. Vonnis op 15 december. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.