Roemeen (33) die in Oostende woont pleegt 7 winkeldiefstallen

De man stal voor parfum en kleding in de Ici Paris XL, de Hema, bij Jack Wolfskin, Liu Jo en enkele andere zaken. © iStock
Redactie KW

Een 33-jarige Roemeen die in Oostende woont hangt 12 maanden cel boven het hoofd wegens het plegen van zeven winkeldiefstallen. “Hij kwam vanuit zijn thuisland naar hier om in de bouw te werken maar liet zich verleiden tot diefstallen”, sprak zijn advocaat.

De 33-jarige Roemeen F.C. werd op 5 november vorig jaar op heterdaad betrapt in Nieuwpoort toen hij na een winkeldiefstal gevat werd. Het bleek dat de man dezelfde dag en de dagen voordien ook in De Panne, Koksijde, Oostende en Middelkerke had toegeslagen.

Parfum en kleding

De man stal voor parfum en kleding in de Ici Paris XL, de Hema, bij Jack Wolfskin, Liu Jo en enkele andere zaken. “Het gaat om zes effectieve diefstallen en een poging’, sprak de procureur, die 12 maanden cel en 1.400 euro boete eist. De advocaat van F.C. hoopt op uitstel. “Hij zit nu al meer dan twee maanden in de cel en heeft zijn lesje geleerd. Hij kwam vanuit zijn thuisland naar België omdat hij hier meer kon verdienen in de bouw. Dat hij hier effectief werkte in de bouw bewijst ook het feit dat hij op een bepaald moment zelfstandig in onderaanneming begon te werken. Zo kon hij een aardig zakcentje opsturen naar zijn gezin in zijn thuisland. Helaas liet hij zich verleiden om ook diefstallen te plegen. Dat deed hij evenwel alleen en niet op bestelling.” Vonnis op 31 januari. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.