https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roekeloze trucker slaat in Aartrijke bestuurder in het gezicht: drie maanden cel

Redactie KW

Een 22-jarige trucker uit Schaarbeek heeft in de Brugse rechtbank drie maanden cel gekregen voor een ernstig geval van verkeersagressie in Aartrijke.

Op 18 september voerde Y.A. in de Aartrijkestraat met zijn vrachtwagen een roekeloos inhaalmanoeuvre uit. De twintiger kon niet tijdig opnieuw invoegen, waardoor een tegenligger vol in de remmen moest om een frontale botsing te vermijden. A. stapte uit, maar in plaats van zijn verontschuldigingen aan te bieden sloeg hij de tegenligger in het gezicht. Hij bespuwde hem ook.

Het slachtoffer liep verwondingen op aan de neus en kaak. Ook zijn bril raakte bij het incident beschadigd. De rechter kende hem dinsdag een schadevergoeding toe van 379 euro. Y.A. kwam niet opdagen voor zijn proces en werd bij verstek veroordeeld tot drie maanden cel. De twintiger liep eerder al drie veroordelingen op in de politierechtbank. “Er schort dus duidelijk iets aan de rijstijl van de beklaagde”, besloot de procureur tijdens de pleidooien.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten