https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Redelijke termijn overschreden: geen straf voor ex-landbouwer na vondst munitie en gifstoffen

De man haalde als landbouwer veel obussen boven.©MAXIME PETIT
De man haalde als landbouwer veel obussen boven.©MAXIME PETIT
Redactie KW

Een 74-jarige ex-landbouwer uit Zonnebeke komt er met een eenvoudige schuldigverklaring vanaf nadat op zijn boerderij munitie en gifstoffen gevonden konden worden. Volgens de rechter duurde het te lang vooraleer hij zich voor de rechter mocht verantwoorden.

Op 16 augustus 2017 voerde het Agentschap Natuur en Bosbij Willy V. een huiszoeking uit in het kader van illegale vogelvangst. De inspecteurs vielen van verwondering achterover toen ze zowel in een garagebox als in de woning een hele voorraad springtuigen en gifstoffen aantroffen. Ontstekers, munitie, granaten, 40 kilogram bolletjes uit obussen, zware insectenverdelgers,…“Uit de Eerste Wereldoorlog, gevaarlijke hoogrisicovolle zaken”, aldus een verslag van ontmijningsdienst Dovo.

Niet blij met huiszoeking

“Hij heeft als ex-landbouwer zijn hele leven obussen bovengehaald”, klonk het bij zijn verdediging. “Hij wist waar hij mee bezig was. De gifstoffen dateren uit zijn tijd als landbouwer en waren restjes. Natuurlijk was hij niet blij met de huiszoeking. Hij keerde terug van een fietstochtje en zag dat er over zijn hekken was geklommen, sloten waren open gevezen,… Hij is dan uitgevlogen tegen de politie en inspecteurs ja.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.