Recidivist krijgt jaar cel voor vijf winkeldiefstallen en afpersing bejaarde man

Redactie KW

Amper een maand op vrije voeten of een 25-jarige jongeman uit Roeselare ging opnieuw aan het stelen. Hij kreeg van de rechter in Kortrijk een effectieve celstraf van 1 jaar en een boete van 800 euro voor afpersing van een bejaarde man en vijf winkeldiefstallen.

Een 76-jarige man uit Roeselare stapte naar de politie. Volgens de man was hij bang van Timirlan T. en moest hij regelmatig onder druk geld, sigaretten of zijn bankkaart afgeven.

T. ontkende voor de rechter. “Hij leerde de man kennen toen hij aan een café viel en hem ter hulp schoot”, aldus zijn advocaat. “Hij kreeg daarvoor een beloning. En later volgde nog af en toe geld.”

Financiering drugsgebruik

“Maar de man gaf dat telkens vrijwillig, zonder dat er sprake was van druk, geweld of bedreigingen. Hij bracht regelmatig een bezoekje in zijn serviceflat maar nadat hij hoorde dat hij naar de politie was gestapt, stopte hij daarmee.”

De vijf winkeldiefstallen bekende T. wél. “Hij is verslaafd aan heroïne en steelt om dat drugsgebruik te kunnen financieren”, klonk het. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier