Rechter mild voor vrouw die fles op hoofd vriend kapotslaat

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 35-jarige vrouw uit Gent is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en een voorwaardelijke boete van 400 euro omdat ze bij een ruzie de inboedel van haar vriend vernielde en hem met een fles wijn op het hoofd sloeg. Naar eigen zeggen deed ze dat om zich tegen de man te verdedigen.

Zowat anderhalf jaar geleden leerden L.V. en de man elkaar via een datingsite kennen. Aanvankelijk leek het te klikken maar volgens de vrouw toonde de man regelmatig twee gezichten. De lieve man enerzijds, maar onder invloed van drank en drugs manipulatief en agressief.

Op 13 januari 2021 escaleerde een ruzie tussen het koppel. Volgens de vrouw vernielde haar vriend haar gsm, gooide haar tegen het televisietoestel en sleurde haar bij de haren over de vloer. “Dààrom sloeg ze een fles wijn op zijn hoofd kapot”, aldus de advocaat van L.V.

Op basis van wettige zelfverdediging vroeg hij de vrijspraak. Bij aankomst van de politie had het slachtoffer een gapende wonde aan het hoofd en lag een deel van de inboedel van zijn woning aan diggelen. De rechter ging niet mee in die redenering maar oordeelde wel mild. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.