“Razende zot” bedreigt zoon met mes maar ontkent dat hij vrouw verkrachtte met vibrator

Redactie KW

Een 53-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar cel voor verkrachting, bedreigingen, vernielingen en inbreuken op de wapenwet.

Met een volledige bak bier achter de kiezen ging J.S. op 22 oktober 2019 tijdens een zoveelste discussie zijn vrouw te lijf. De zoon probeerde zijn moeder te beschermen waarop S. een luchtdrukgeweer nam en ermee dreigde de jongen neer te schieten.

“De zoon wist dat het geen echt wapen was en was niet onder de indruk”, stelde de procureur. “Daarop nam de beklaagde een mes.”

Stomdronken

De zoon barricadeerde de living waarop J.S. naar boven trok en er de slaapkamer van de jongen kort en klein sloeg. De politie snelde ter plaatse en trof de stomdronken Oostendenaar in ontbloot bovenlijf op straat aan.

De vrouw van J.S. beweerde dat ze enkele dagen eerder ook al verkracht werd door haar man. “Ze verklaarde hoe ze tegen haar zin instemde met seks om miserie te vermijden”, vervolgde de procureur. “Het volgende moment stak de beklaagde een vibrator in haar achterste.”

Lijvig strafdossier

De procureur verwees naar het lijvige strafregister van S. die al veroordelingen opliep voor diefstal, slagen aan de politie, belaging, bedreiging en vernieling. “We hebben hier duidelijk te maken met een razende zot. Een dominante controlefreak die zijn gezin met camera’s in de gaten hield”.

S. ontkende enkel de verkrachting. “Volgens mijn cliënt hebben zij nooit een vibrator in huis gehad”, pleitte advocate Maya Vanden Bogaerde. “Mijn cliënt heeft al ruim 25 jaar een relatie met het slachtoffer. Ze hadden schulden en hij was pas zijn werk kwijtgespeeld. Hij was op het moment van de feiten compleet weg in zijn hoofd.”

De uitspraak volgt op 15 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier