Raadkamer verlengt aanhouding verdachten van drugsdood van man

Redactie KW

De raadkamer in Veurne heeft de aanhouding van drie verdachten die in de cel zitten voor hun betrokkenheid bij de drugsdood van een man uit Veurne met een maand verlengd. De drie zitten sinds eind vorige week in de cel.

Het onderzoek naar het overlijden van de man loopt nog steeds verder. Zo is nog steeds niet geweten wie de dodelijke drugs aan de man zou hebben toegediend. De man overleed op 27 januari in zijn woning in Veurne. Het tijdstip van het overlijden werd vastgelegd rond 3 uur.

Uit onderzoek bleek al dat de man om 23 uur was thuisgekomen nadat hij bij twee vrienden in Koksijde was geweest. Bij een eerste vriend, een 25-jarige man, werd samen drugs gebruikt volgens het parket. Daar ging het om XTC-pillen. Vervolgens trokken ze samen naar een tweede vriend, een 27-jarige man. Daar werden twee pillen 2 CeleBrate (2C-B) pillen gebruikt. Dat zijn drugs met amfetamine.

Nadat het slachtoffer thuis was gekomen overleed hij enkele uren later. Het bleek om een overdosis amfetamine te gaan. Na verhoor werd ook een 24-jarige dealer uit Nieuwpoort opgepakt. De man zou al enkele maanden ketamine, XTC en 2C-B-pillen hebben verkocht, ook aan de mannen uit Koksijde, die het op hun beurt aan het dodelijke slachtoffer uit Veurne gaven of verkochten. Dat wordt nu verder onderzocht.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.