Procureur is veelplegers beu: koppel steelt lasagne en worst in Delhaize

De procureur in de rechtbank van Veurne heeft het helemaal gehad met een koppel dat al lange tijd voor overlast zorgt in de Westkust. D.M. en M.C. staan nu terecht voor de diefstal van lasagne en een pak worst. “Niets wereldschokkend maar we hebben het echt gehad met hen”, sprak de procureur.

© JH
© JH

Het duo stond het voorbije jaar, al dan niet met andere beklaagden, al verschillende malen voor de rechter. Ze woonden tot voor kort samen in De Panne en zorgden voor heel wat overlast bij politiezone Westkust. Vooral D.M. heeft al een ellenlang strafblad maar samen met zijn vriendin M.C. is hij voor tal van feiten gekend de laatste jaren. Ze lieten verstek gaan in de rechtbank voor hun nieuwste proces.

“Ze staan deze keer terecht voor de diefstal van een lasagne en een pak worst in de Proxy Delhaize in De Panne”, schetste de procureur. “Die hadden ze verborgen in een tas en aan de kassa boden ze enkel blikken bier aan ter betaling. De feiten zijn niets wereldschokkends maar we hebben het echt gehad met hen. Het zijn veelplegers die voor overlast zorgen en daarom dagvaarden we ze meteen. Maar eigenlijk werd hen nadat de politie ter plaatse kwam een minnelijke schikking aangeboden maar dat weigerden ze. Ze hadden de gestolen producten toen vergoed nadat ze betrapt werden en vonden het niet nodig om daar nog eens een boete bovenop te krijgen. ‘Het is goed genoeg zo’, vonden ze. Wel, dat vind ik niet. Ik vraag voor de eerste twee maanden cel en 800 euro boete en voor de tweede 1 maand cel en 400 euro boete.” Vonnis op 22 januari. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.