Poolse man krijgt 8 maanden cel na herhaaldelijk sturen tijdens verbod

Een Poolse man en zijn dochter stonden maandagochtend gezamenlijk voor de politierechter in Veurne. Papa P.B. omdat hij voor de zoveelste maal reed tijdens een verbod, dochter U. omdat ze haar wagen had uitgeleend.

© JH
© JH

De Poolse man kreeg in het verleden al verschillende malen een rijverbod maar trok zich daar weinig van aan. Zo werd hij vorig jaar in Koksijde opnieuw betrapt achter het stuur terwijl hij nog een rijverbod had lopen. Dat gebeurde in de wagen van zijn dochter U. terwijl zij met hem meereisde.

“Het is de zoveelste keer dat hij reed spijts verval, het is genoeg geweest”, sprak de procureur. “Hij kan ook geen uitstel meer krijgen en dus vraag ik een strenge straf. Voor U. vraag ik eveneens een straf, zij had haar wagen nooit mogen uitlenen aan hem.” De dochter ging echter voor de vrijspraak. “We wonen dan wel onder hetzelfde dak, ik wist niet dat hij een rijverbod had. Zoiets vraag je ook niet aan je vader.”

De gevangenis in

Volgens hun advocaat kreeg de man door een vergissing van de gemeente ook kort zijn rijbewijs terug terwijl die nog ingehouden was. De politierechter geloofde het verhaal van dochter U. maar was niet mals haar voor haar vader. “Als jij zo doordoet, zal je gewoon in de gevangenis belanden. En wat mij betreft, is het al zo ver met de straf.”

P. kreeg een effectieve celstraf van 8 maanden en ook 8.000 euro boete. Bovendien kreeg hij nog eens een rijverbod van 2 jaar en moet hij zijn vier proeven opnieuw afleggen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.