Poetsvrouw uit Kortemark gedagvaard voor diefstal bij klanten

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een poetsvrouw uit Kortemark moest dan toch voor de correctionele rechter in Veurne verschijnen nadat ze haar eigen kansen verbrodde. De vrouw stal meermaals geld bij haar klanten maar weigerde om alles terug te betalen.

De feiten dateren al van een periode in 2017. M.H. werkte toen als poetsvrouw bij verschillende klanten. Bij zeker twee klanten heeft ze geld gestolen.

Gemarkeerd briefje van 50 euro

Over hoeveel geld het in totaal gaat, is niet duidelijk want het duurde een hele poos eer een van de slachtoffers door had dat ze bestolen werd. Daarom bedacht ze een list met een gemarkeerd briefje van 50 euro. Zo kon M.H. op heterdaad betrapt worden. De politie werd verwittigd die M.H. verhoorde.

Zij kwam overeen met een van de slachtoffers om een bepaalde som terug te betalen volgens een afbetalingsplan. Dat was ook het akkoord dat gemaakt werd met het openbaar ministerie. Indien M.H. alles zou terugbetalen, zou de zaak geseponeerd worden en zou ze niet voor de rechter komen.

Alsnog gedagvaard

M.H. kreeg daar zeer lang de tijd toe en werd ook meerdere keren aangemaand om te betalen. “Maar uiteindelijk kwam er van haar kant geen enkele medewerking”, sprak de procureur. “Daarom hebben we alsnog gedagvaard. Ik eis nu drie maanden cel en 400 euro boete.”

M.H. liet zich echter ook niet zien op haar proces. Er stelde zich ook niemand burgerlijke partij. Vonnis op 23 april. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.