Plusopa (71) bekent misbruik kleindochtertje: “Mijn gedrag maakte veel kapot”

Er werd een celstraf van vier jaar gevorderd voor de grootvader die zijn pluskleindochter misbruikte.
Redactie KW

Een 71-jarige man uit Menen bekende dat hij vanaf haar zesde zijn stiefkleindochter seksueel misbruikte. Ongecontroleerde, plotse opstoten van seksuele drang lagen aan de oorzaak. “Ik heb veel spijt. Jammer genoeg kreeg ik de juiste diagnose en medicatie enkele jaren te laat. Mijn gedrag maakte veel kapot”, aldus de gepensioneerde plusopa.

Op 13 februari 2021 dienden de ouders van het meisje klacht in tegen de plusopa, de partner van de grootmoeder van het meisje. Het slachtoffer had hen toevertrouwd dat ze tussen haar 6 en 9 jaar op de schoot van ‘opa’ moest zitten en hij dan met zijn hand in haar broekje ging telkens oma niet in de buurt was.

“Ik wou gewoon zien of zo’n jong meisje ook al seksuele gevoelens had”, verklaarde de zeventiger, die ruim 40 jaar geleden al eens een veroordeling voor zedenfeiten opliep.

“Hij maakte schaamteloos gebruik van het vertrouwen van het kind in ‘opa’”, klonk het hard bij de openbare aanklager. Ze vorderde een celstraf van 4 jaar met begeleidende voorwaarden.

Chemische castratie

De gepensioneerde ruitenwasser en klusjesman bekende met het hoofd tussen de schouders. “Hij gaat al zijn hele leven gebukt onder een ongecontroleerde hyperseksualiteit en plotse opstoten van seksuele drang”, aldus zijn advocate.

“Hij laat zich nu behandelen met medicatie die zorgt voor een chemische castratie. Hij is bereid die voor de rest van zijn leven verder te nemen en zich ook verder psychisch te laten begeleiden.”

“Het is jammer dat ik die medicatie niet vroeger leerde kennen”, aldus de man. Ik besefte dat ik een probleem had. Nu voel ik me weer een normale mens, zonder drang. Ik heb er veel spijt van. Het maakte veel kapot. Mijn (stief-)kleinkinderen mag ik niet meer zien en binnenkort volgt ook een scheiding met mijn vrouw. Ik wil alles doen maar stuur me niet naar de gevangenis.” Vonnis op 8 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.