Pittemnaar die agenten bedreigde, komt weg met werkstraf

De man zei dat hij de agenten een “kogel door de kop” zou schieten.© Getty Images
De man zei dat hij de agenten een “kogel door de kop” zou schieten.© Getty Images
Redactie KW

Een Pittemse veertiger die de politie met de dood bedreigde, heeft in de Brugse rechtbank 90 uren werkstraf gekregen.

Op 9 december 2019 kreeg T.V. (43) het zwaar aan de stok met zijn zoon, die rond halfzes ’s ochtends op zijn sokken hun woning langs de Brugsesteenweg ontvluchtte. De zoon verwittigde de politie die met vier agenten ter plaatse kwam.

Toen ze vroegen of ze mochten binnenkomen, bedreigde T.V. hen met de dood. “Als je hier binnenkomt, jaag ik jullie een kogel door de kop”, schreeuwde hij. “Ik maak jullie allemaal kapot! Ge gaat jullie vestje nodig hebben!”

‘Buiten proportie’

De agenten trokken zich hierop terug. T.V. stuurde vervolgens enkele sms’jes naar zijn zoon waarin hij er nogmaals mee dreigde slachtoffers te maken, waarna speciale eenheden van de federale politie ter plaatse kwamen. Die konden T.V. rond 11 uur overmeesteren en naar buiten begeleiden. De man gaf meteen toe dat zijn reactie buiten alle proportie was.

T.V. kwam na een zestal weken vrij onder voorwaarden. Het parket vroeg een jaar voorwaardelijke celstraf, maar de rechter toonde zich mild en hield het op een werkstraf. Hij hield daarbij rekening met het schuldinzicht en het blanco strafblad van de beklaagde. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier