Parket vraagt internering van man die jonge vrouwen aanrandde in Beernem en Oostkamp

Redactie KW

Het parket vraagt in de Brugse rechtbank de internering van een Lievegemse twintiger, die terechtstaat voor meerdere aanrandingen van jonge vrouwen. De twintiger, die telkens smoesjes verzon om zijn slachtoffers te betasten, ontkent dat hij geestesgestoord is.

In zijn pogingen om jonge vrouwen aan te randen verzon Dennis D. (25) de meest uiteenlopende smoezen. Zo vroeg hij op 10 juni 2017 een zestienjarig meisje in Beernem de weg naar de fitnessclub. Hij vroeg ook of ze mee wou rijden, maar het meisje paste daarvoor. Een zestal maanden later pikte D. in Kaprijke een lifster op. Hij betastte de jonge vrouw in zijn wagen en dwong haar om hem manueel te bevredigen.

Al eens celstraf

In september 2018 vroeg D. in Zomergem een fietsster de weg naar een fuif. Het zeventienjarige meisje stemde in met een lift, maar D. bracht haar naar een maïsveld waar hij een tongzoen forceerde. Een week later overtuigde hij in Beernem een jonge vrouw om hem de weg te tonen naar een visvijver. Eenmaal in zijn bestelwagen begon D. zijn slachtoffer te betasten. De vrouw stapte naar de politie, waarna D. een tijdje in de cel belandde.

Maar op 19 februari vorig jaar sloeg D. in Oostkamp opnieuw toe. Hij belde er aan bij een jonge vrouw en beweerde dat hij de wagen van haar vriend wou kopen. Volgens de vrouw stapte D. de woning binnen en probeerde hij haar op te tillen en te betasten. Hij zou haar ook gevraagd hebben of ze zijn geslachtsdeel wou zien.

Volgens de gerechtspsychiater kampt D. met een antisociale persoonlijkheidsstoornis en hyperseksualiteit. De procureur drong aan op zijn internering. Maar de verdediging drong aan op een voorwaardelijke bestraffing. “Mijn cliënt ontkent dat hij geestesgestoord is en een tegenexpert heeft dit ook bevestigd”, pleitte de advocaat van D. “Hij bekent trouwens enkel de feiten van voor zijn arrestatie”. De uitspraak volgt op 14 juni.

(AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten