Parfumdieven riskeren tot 37 maanden cel

Een Roemeens koppel moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor tien parfumdiefstallen in filialen van Ici Paris XL.

De rechter spreekt op 18 januari het vonnis uit.© Getty Images
De rechter spreekt op 18 januari het vonnis uit.© Getty Images

Op 15 oktober vorig jaar kon de gerante van Ici Paris XL in Brugge Ciprian C. (35) en zijn vriendin Daniela-Dumitra C. (40) op heterdaad betrappen. Ze herkende de twee van een eerdere diefstal en probeerde hen staande te houden.

Maar dat mislukte waarop de twee er vandoor gingen in een auto. De politie ging hen achterna maar vond enkel hun vluchtwagen terug.

Onderzoek op basis van camerabeelden linkte het koppel aan in totaal tien diefstallen in filialen van de parfumketen in Ternat, Aalst, Brugge, Blankenberge, Ieper, Zottegem en Waterloo. Ze maakten daarbij voor duizenden euro’s parfum buit.

25 veroordelingen

Ciprian C., die het voortouw nam bij de feiten, werd in februari staande gehouden op de luchthaven in Zaventem. Zijn partner werd opgepakt in Nederland.

Het parket vroeg 37 maanden cel voor Ciprian C. De 25 veroordelingen die hij eerder al opliep in Zweden, Nederland, Frankrijk en Spanje brachten hem duidelijk niet tot inkeer. “Ik heb niemand vermoord en gebruikte nooit geweld”, verdedigde hij zich.

Ik koos zelfs bewust voor winkels omdat ik dacht dat ik dan niet in de cel zou belanden .” Daniela-Dumitra C. riskeert 15 maanden cel voor haar aandeel. Naar eigen zeggen, liet ze zich meeslepen door haar vriend. De uitspraak volgt op 18 januari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.