https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Palestijn uit Roeselare blijft aangehouden in terreurdossier

Bron: Belga

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Palestijnse man uit Roeselare met een maand verlengd op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. In zijn woning werd een aantal spullen aangetroffen die konden gebruikt worden om explosieven te maken, maar M.A. beweert dat ze dienden om zijn hond af te richten.

De bal ging aan het rollen toen een Palestijns koppel uit Antwerpen thuis overvallen werd. De indringers bleken geen dieven te zijn, maar de broers van de vrouw. De tweeling zou het moeilijk gehad hebben met de te westerse levensstijl van hun zus en haar partner. Bij een huiszoeking in de woning van M.A. vonden de speurders een half afgewerkt springtuig en lege kogelhulzen.

Naar aanleiding van die vondst startte het federaal parket een terreuronderzoek. De Roeselarenaar werd vervolgens door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. De raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat hij in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

“Mijn cliënt ontkent lid te zijn van een terroristische organisatie, laat staan dat hij een aanslag wilde plegen”, reageert zijn advocaat Peter Gonnissen. Naar eigen zeggen dienden de spullen om zijn Mechelse herder te trainen. Hij wilde van het dier een politiehond maken, door hem lege kogelhulzen te leren zoeken. Van een pijpbom of een onafgewerkt springtuig was volgens meester Gonnissen ook geen sprake. “Hij heeft als moslim net een afkeer van Islamitische Staat en is België dankbaar voor de kansen die hij hier gekregen heeft.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.