Paar minuten na vrijlating al met smartwatch aan de haal: transmigrant krijgt achttien maanden cel

Redactie KW

Een 21-jarige Libiër heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden cel gekregen, waarvan tien effectief, voor enkele diefstallen in Zeebrugge.

De scheepvaartpolitie arresteerde D.M. op 3 juni wegens illegaal verblijf in het land. De Libiër werd diezelfde dag opnieuw gelost maar amper een paar minuten na zijn vrijlating ging M. met een smartwatch aan de haal uit een geparkeerde bestelwagen. Een getuige hield hem staande, maar de man rukte zich los en vluchtte weg.

Palmboomkapsel

Onderzoek wees uit dat D.M. daags voordien ook al een koersfiets had gestolen uit een tuinhuis in Zeebrugge. Ook daar werd hij betrapt, maar kon hij vluchten. Op basis van camerabeelden kon D.M. geïdentificeerd worden. “Hij was herkenbaar door zijn opvallende ‘palmboomkapsel’”, verduidelijkte de procureur. “Bij zijn arrestatie beschuldigde hij de politie van racisme.”

De verdediging drong tevergeefs aan op een straf met uitstel. “Mijn cliënt kreeg bij zijn verhoor geen bijstand van een advocaat en vroeg ook tevergeefs om medische hulp”, pleitte de advocaat van D.M. “Vandaar dat hij wat geagiteerd was.”

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.